Achtergrond

Beschikbaar in LangedijkeOp 25 november 2011 werd gedeputeerde Sietske Poepjes uitgenodigd in Langedijke om zelf te ervaren hoe het is om een trage internetverbinding te hebben. Dit was het begin van de Werkgroep Glasvezel Langedijke. Een aantal lokale initiatiefnemers is vanaf dat moment heel hard aan de slag gegaan om gemeente en provincie ervan te overtuigen dat glasvezel onmisbaar is in een dorp als Langedijke.

Samen met coöperarie Fryslân Ring is een plan uitgewerkt om glasvezel mogelijk te maken. De werkgroep heeft enquêtes gehouden, is meerdere malen langs de deuren gegaan voor handtekeningen en heeft veel wilskracht getoond. Dit was reden genoeg voor de Provincie om Langedijke te kiezen als één van de pilotprojecten. Door middel van een provinciale subsidie en een maandelijkse bijdrage voor alle deelnemers kan glasvezel worden aangelegd.

Drie jaar later, op 14 november 2014 is het startsein gegeven voor de aanleg van een supersnelle glasvezelverbinding. De bewoners kunnen nu genieten van supersnel internet.

Bent u onlangs in Langedijkekomen wonen? En wilt u uw woning alsnog aansluiten op glasvezel? Alle woningen die zich binnen het lichtblauwe gebied bevinden op het kaartje rechts, kunnen worden aangesloten. Neem voor meer informatie contact met ons op via webteam@opglas.nl.

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check