Voortgang glasvezel Langedijke

In: Glasvezel internet, Buitengebied

Voortgang glasvezel Langedijke

De graafwerkzaamheden zijn afgerond. Bijna alle percelen die aangesloten zijn, hebben inmiddels ook de glasvezel tot in de meterkast. We zijn nog steeds bezig om de verbinding met het landelijke glasvezelnet en de bestellingen van diensten bij providers te realiseren, zoals we in de vorige nieuwsbrief ook gecommuniceerd hebben. Dat is nogal een klus!

Gelukkig heeft KPN, één van de providers, afgelopen vrijdag met 3 bewoners contact gelegd en afspraken gemaakt om diensten te testen. Deze test zal zeker nog een week in beslag nemen. Als de test goed is verlopen gaat de procedure in werking om alle aangesloten adressen beschikbaar te stellen aan alle providers. De providers kiezen daarna zelf of ze hun pakketten wel of niet aanbieden over uw glasvezelverbinding.

Na enkele weken zullen de postcodes op de Postcode Check worden vrijgegeven en kan iedereen overstappen naar een nieuwe glasvezelprovider. Als u de keuze voor een provider hebt gemaakt en een abonnement hebt besteld, komt er een monteur van de provider langs om het nieuwe modem aan te sluiten op de glasvezel. 

Wij schatten in dat deze laatste loodjes nog weleens een paar weken kunnen duren. Dit hebben we van tevoren helaas niet kunnen voorzien. Maar, het is dan ook niet voor niets het allereerste 'pilot'-project. Vergeet niet dat u straks als eerste van de 8 Friese start-up projecten kunt genieten van supersnel glasvezelinternet!
 
We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check