Volop burgerinitiatieven voor glasvezel

In: Glasvezel internet, Buitengebied

Volop burgerinitiatieven voor glasvezel

De start-up projecten voor glasvezel van de Provincie Fryslân werken aanstekelijk. Na de aanleg van het eerste glasvezelnetwerk in Langedijke zijn op tientallen plaatsen in Friesland burgerinitiatieven ontstaan. Nijhuizum, Hoornsterzwaag, Bartlehiem, Drachtstercompagnie en Boijl zijn slechts enkele voorbeelden van regio’s waar initiatiefnemers zijn opgestaan om glasvezel onder de aandacht te brengen. Zo ook in ‘De Heidehoek’, een gebied in de Zuidoosthoek van Friesland.

Om zijn dorpsgenoten op de hoogte te brengen van zijn initiatief voor sneller internet heeft Yuri Zorg een website opgericht. Op zijn website Glasvezel in de Heidehoek wordt verwezen naar het inventarisatieformulier van Friesland.OpGlas.nl. Ook heeft hij in samenwerking met Friesland.OpGlas een kaart gemaakt van zijn projectgebied. Hiermee brengt hij de aanmeldingen visueel in beeld.

Hebt u ook een burgerinitiatief opgestart of bent u van plan dit te doen? Laat het ons weten via het contactformulier! Vergeet daarbij niet om een Facebookpagina op te richten en gebruik te maken van het promotiemateriaal dat wij aanbieden.

 

 

 


OpGlas Scan
Klaar voor de toekomst met glasvezel? Doe NU de OpGlas Scan!
Postcode Check