Start ook een glasvezel initiatief

Glasvezel is geen nutsvoorziening zoals gas, water of elektriciteit. Als burger hebt u dus geen ‘recht’ op glasvezel en voor leveranciers geldt geen aansluitplicht. Toch kunt u zelf iets doen om hierin verandering te brengen. En daarbij helpt OpGlas u graag. Samen met de inwoners van Langedijke hebben we het verschil gemaakt voor hun dorp. En dat doen we ook graag met u en uw plaatsgenoten. In heel Nederland!

Aanmelden behoeftepeiling breedbandZet vandaag de eerste stap
Meld u zonder verdere verplichtingen aan bij de behoeftepeiling van OpGlas. Vraag uw plaatsgenoten om dit ook te doen, want zonder voldoende animo komt er geen glasvezel!

Mobiliseer uw buurtgenoten
Download de actieposter, vul uw plaatsnaam in en druk hem af. Hang de poster voor uw raam, op het prikbord in de supermarkt, dorpshuis, kantine van de sportclub en andere opvallende plaatsen. Ook kunt u flyers downloaden om in uw buurt te verspreiden.

Betrek uw gemeente
Breng uw gemeente op de hoogte van het gebrek aan breedband in uw woonplaats of wijk. Dat doet u eenvoudig door de Breedbrandbrief te downloaden, te voorzien van uw gegevens en naar uw gemeente te sturen. In deze brief staat precies wat de gemeente kan doen om, samen met opGlas, u en uw plaatsgenoten te helpen.